Like-olj minket a Facebook-on
Gyógytorna, Manuálterápia, Sportrehabilitáció
Jelentekezz be szakértőinkhez:

MozgásKlinika terapeutái

Megismerheted a MozgásKlinika gyógytornászait- Gerincgyógyászat és sportrehabilitáció területén jártas terapeuták, professzionális kezelési tervet alkalmaznak a páciensek gyógyítása érdekében, így a legkülönbözőbb terápiákkal szüntetik meg a fájdalmat és adják vissza a mozgás örömét!

Eipl Tamara

Gyógytornászként végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Főleg gerincsérves, befagyott vállas, elülső keresztszalag és Achilles-ín szakadással műtött páciensekkel, mellkas műtét utáni rehabilitációval; illetve sportolók izom-diszbalanszainak helyreállításával, sportoló tevékenységük segítésével foglalkozom. A páciensek széles problémái ellenére, úgy érzem, jól helyt tudok állni a mindennapokban, és a visszajelzések is ezt mutatják. A munka mellett levelező tagozaton a Semmelweis Egyetem Fizioterápia mesterképzésén folytatom tanulmányaimat. Szabadidőmben hosszútáv futok, és amatőr hobbi szinten triatlonozom. Az alapképzésen szakdolgozatom, illetve tudományos munkám is erre épült; és a mesterképzés során is hosszútáv futók sportsérüléseit vizsgálom. A manuálterápiás ismereteim bővítése céljából folyamatos továbbképzéseken veszek részt.

Mészáros Renáta

Gyerekkorom óta elsődleges helyen szerepelt életemben a mozgás (lovaglás, tánc) ezért mindig is olyan hivatásban gondolkoztam, aminek része a fizikai aktivitás. Érettségi után egy Aerobik oktatói képzésre iratkoztam be, majd az ELTE rekreáció-egészségfejlesztő főiskolai szakán mélyítettem tovább tudásomat a sport és az egészségtudományok területén. A mozgás szeretete mellett az emberek gyógyulásának segítése motivált arra, hogy jelentkezzek a Semmelweis Egyetem gyógytornász szakára, amit 2015-ben sikeresen elvégeztem. Iskolai éveim alatt csoportos kardio és funkcionális erősítő jellegű órákat tartottam, valamint aktívan jógáztam is, ezért egy gerincjóga oktatói tanfolyamon is részt vettem. Gyógytornász pályafutásomat egy akut traumatológiai osztályon kezdtem, jelenleg még egy mozgásszervi rehabilitációs osztályon segítem a betegek felépülését. Az óráimon mindig figyelembe veszem a résztvevők egyéni képességeit, nagy hangsúlyt fektetek a bemelegítésre, a fokozatosságra, nem elfeledkezve az óra végi nyújtásról sem. A pontosság és a precizitás mellett fontosnak tartom, hogy a páciens kellemes hangulatban, szívesen tornázzon, ezért igyekszem változatos gyakorlatokat és különböző eszközöket alkalmazni a foglalkozásokon.Szentesi Krisztina


Okleveles fizioterapeuta vagyok. 2012-ben végeztem gyógytornász-fizioterapeutaként Budapesten a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. 2014-ben fejeztem be a Semmelweis Egyetem Fizioterápia Mesterképzését, mint okleveles fizioterapeuta. 2014 tavaszától a Gottsegen György Kardiológiai Intézetben dolgozom. Az infarktus kezelésének rehabilitációs lehetőségeiről folytattam kutatást diplomám megszerzéséhez, melyet 2012 őszén egy nagyszabású kardiológiai kongresszuson elő is adtam. Látásköröm bővítése érdekében folyamatosan képzéseken veszek részt, melynek köszönhetően megszereztem a Mulligan manuálterapeuta, valamint a McKenzie terapeuta képesítéseket. A sportrehabilitáció mindig is közel állt hozzám, így célom tovább fejleszteni szaktudásomat a témában, valamint a lehető legjobb kezelési módszerek alkalmazásával kezelni pácienseimet.Szentiványi Rita
A gyógyítás tudománya és a mozgás szeretete motivált a pályaválasztás során. Szakmai eredményként a gyógyult pácienseket tekintem, azonban a tudományos kutatás és az oktatás is részét képezi a hivatásomnak. A preventív gyógyászat és az egészség "kezelése" lenne a célom, hogy a gyógytorna és a manuálterápia a mindennapi egészségmegőrzés része legyen. Könnyebb megelőzni, mint a kialakult kórképet gyógyítani. Szerencsésnek érzem magam, mert minden terápia kihívást jelent a számomra. "Nincs két egyforma páciens, nincs két egyforma betegség"
Magas szintű szaktudással rendelkezek a gerincgyógyászat és a sportrehabilitáció terén, amelyre alapozva kidolgoztam a MozgásPiramis kezelési koncepciót és a StrapTherapy mozgásprogramot amely a mobilitásra, nyújtásra fókuszál.
2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Gyógytornász szakán. Ezt követően a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyógytornásza lettem. Intézeti munkám során a szívtranszplantáltak fizioterápiáját és annak protokollját dolgoztam ki. 2010 szeptemberében a gyógytornász kongresszuson adtam elő a témában, majd később ezt cikkben publikáltam. 2008-ban a Semmelweis Egyetem által akkreditált manuálterápiás képzésen vettem részt. Gyógytornász- manuálterapeutaként dolgoztam a Dávid Gerincklinikán. 2012- ben manuálterápiás jártasságom kiegészítéseként többek között elvégeztem a Mulligan- féle manuálterápiát is. Jelenleg a MozgásKlinika vezető gyógytornásza és alapítója vagyok. StrapTherapy témában folytatott tudományos kutatásom a Pécsi Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem, terveim szerint PhD. munka során  a perifériás idegmobilizálás (neurodynamika) technikáit vizsgálhatom a jövőben. 

Varga Zita

Gyógytornász és manuálterapeuta vagyok. Több szakterületen is dolgoztam már, de a mozgásszervi rehabilitáció áll a legközelebb hozzám, azon belül is a gerincgyógyászat. Számos továbbképzésen vettem részt, a tudás vágya mindig is ott motoszkált bennem. 3 éve megszületett a kislányom, aki bearanyozza az életünket. 10 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött úgy érzem, hogy most talált rám egy gyönyörű szakterület, a szexológia.  Elkezdtem képezni magam, és jelentkeztem szexuálterapeuta képzésre, melyet hamarosan befejezek. A diplomamunkám megírásához elvégeztem egy kutatást több száz fő részvételével, melyből kiderült, hogy a derékpanaszos emberek több mint 25%-nak romlott a szexuális teljesítőképessége, éppen ezért szükségszerű ezzel a témával is foglalkozni. Célom segíteni a szexuális problémával küzdő embereknek mozgásterápiával, manuálterápiával és szakszerűen vezetett intimterápiával. Emellett nagy örömmel és lelkesedéssel tartok gyógytornát és manuálterápiás kezelést.


TEGYÜK MEG EGYÜTT AZ ELSŐ
LÉPÉST A GYÓGYULÁSOD FELÉ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése