Like-olj minket a Facebook-on
Gyógytorna, Manuálterápia, Sportrehabilitáció
Jelentekezz be szakértőinkhez:

MozgásKlinika Terapeutái

Megismerheted a MozgásKlinika gyógytornászait- Gerincgyógyászat és sportrehabilitáció területén jártas terapeuták, professzionális kezelési tervet alkalmaznak a páciensek gyógyítása érdekében, így a legkülönbözőbb terápiákkal szüntetik meg a fájdalmat és segítik a gyógyulást! Tegyük meg együtt az első lépést a gyógyulásod felé!
Eipl Tamara

Gyógytornászként végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Főleg gerincsérves, befagyott vállas, elülső keresztszalag és Achilles-ín szakadással műtött páciensekkel, mellkas műtét utáni rehabilitációval; illetve sportolók izom-diszbalanszainak helyreállításával, sportoló tevékenységük segítésével foglalkozom. A páciensek széles problémái ellenére, úgy érzem, jól helyt tudok állni a mindennapokban, és a visszajelzések is ezt mutatják. A munka mellett levelező tagozaton a Semmelweis Egyetem Fizioterápia mesterképzésén folytatom tanulmányaimat.
Szabadidőmben hosszútáv futok, és amatőr hobbi szinten triatlonozom. Az alapképzésen szakdolgozatom, illetve tudományos munkám is erre épült; és a mesterképzés során is hosszútáv futók sportsérüléseit vizsgálom. A manuálterápiás ismereteim bővítése céljából folyamatos továbbképzéseken veszek részt.

Illésy Anna

Budapesten a Semmelweis Egyetemen végeztem gyógytornászként. A gyógytornász szakma lenyűgöz, mert képessé tesz arra, hogy segítsem az embereket mindennapi tevékenységükben, a mozgásban. Kreatív és inspiráló szakma ez, hiszen minden páciens más, mindenki teljesen egyéni kezelést igényel. Diplomamunkámat szülészet-nőgyógyászat témakörben írtam, jelenleg is kezelek kismamákat, ugyanis igyekszem segíteni várandósság során és a gyermekágyi időszakban jelentkező fájdalmak enyhítésében.
A gerincgyógyászat területén szerzett jártasságom és ez irányú McKenzie és Maitland koncepció szerinti manuálterápiás tudásom segíti, hogy a különböző mozgásszervi betegséggel hozzám kerülő pácienseket tudományosan is igazolható koncepcióval diagnosztizáljam és kezeljem. A sportrehabilitációs irányultságom során megismerkedtem a rehabilitációs pilates technikáival és pilates oktatóként mindezt a gyógytornába tudom építeni.Szentesi Krisztina
Okleveles fizioterapeuta vagyok. 2012-ben végeztem gyógytornász-fizioterapeutaként Budapesten a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. 2014-ben fejeztem be a Semmelweis Egyetem Fizioterápia Mesterképzését, mint okleveles fizioterapeuta. 2014 tavaszától a Gottsegen György Kardiológiai Intézetben dolgozom. Az infarktus kezelésének rehabilitációs lehetőségeiről folytattam kutatást diplomám megszerzéséhez, melyet 2012 őszén egy nagyszabású kardiológiai kongresszuson elő is adtam. Látásköröm bővítése érdekében folyamatosan képzéseken veszek részt, melynek köszönhetően megszereztem a Mulligan manuálterapeuta, valamint a McKenzie terapeuta képesítéseket. A sportrehabilitáció mindig is közel állt hozzám, így célom tovább fejleszteni szaktudásomat a témában, valamint a lehető legjobb kezelési módszerek alkalmazásával kezelni pácienseimet.

Szentiványi Rita

A gyógyítás tudománya és a mozgás szeretete motivált a pályaválasztás során. Szakmai eredményként a gyógyult pácienseket tekintem, azonban a tudományos kutatás és az oktatás is részét képezi a hivatásomnak. A preventív gyógyászat és az egészség "kezelése" lenne a célom, hogy a gyógytorna és a manuálterápia a mindennapi egészségmegőrzés része legyen. Könnyebb megelőzni, mint a kialakult kórképet gyógyítani. Szerencsésnek érzem magam, mert minden terápia kihívást jelent a számomra. "Nincs két egyforma páciens, nincs két egyforma betegség"
Magas szintű szaktudással rendelkezek a gerincgyógyászat és a sportrehabilitáció terén, amelyre alapozva kidolgoztam a MozgásPiramis kezelési koncepciót és a StrapTherapy mozgásprogramot amely a mobilitásra, nyújtásra fókuszál.


2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen gyógytornászként. Ezt követően a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyógytornásza lettem. Intézeti munkám során a szívtranszplantáltak fizioterápiáját és annak protokollját dolgoztam ki. 2010 szeptemberében a gyógytornász kongresszuson adtam elő a témában, majd később ezt cikkben publikáltam. 2008-ban a Semmelweis Egyetem által akkreditált manuálterápiás képzésen vettem részt. Gyógytornász- manuálterapeutaként dolgoztam a Dávid Gerincklinikán. 2012- ben manuálterápiás jártasságom kiegészítéseként többek között elvégeztem a Mulligan- féle manuálterápiát is. Jelenleg a MozgásKlinika vezető gyógytornásza és alapítója vagyok. StrapTherapy témában folytatott tudományos kutatásom a Pécsi Egyetemen végeztem, terveim szerint PhD. munka során  a perifériás idegmobilizálás (neurodynamika) technikáit vizsgálhatom a jövőben. Jelenleg szakmai konzultánsként veszek részt a betegellátásban.

Szántai Violetta

A Szegedi Tudományegyetemen végeztem 2016-ban gyógytornász-fizioterapeutaként.
Már egész kicsi korom óta a mozgás szerelmese voltam, ami elvezetett addig,hogy ezzel szerettem volna foglalkozni. Célom, hogy szakmai tudásommal segítsek pácienseimen, éppen ezért igyekszem minél többet tanulni, tovább fejleszteni magam. Főként a sportrehabilitáció és a gerincproblémák kezelése a szakterületem. Továbbképzéseim között szerepel a funkcionális tréning, amellyel sportsérülések utáni, műtét utáni rehabilitációban, illetve a törzsizmok megerősítésében tudok segíteni. A McKenzie terápiával és a tornával hatékonyan tudjuk kezelni a gerincsérves pácienseket, derékpanaszokkal küzdőket. Gerincferdüléssel élők is fordulhatnak hozzám, panaszaik enyhítésére, a Schroth terápia alkalmazásával. A terápiák kiegészítéseként alkalmazom a tape technikát is. A terápiákba illesztve hatékonyan alkalmazok manuális technikákat is. Szeretnék nagy tudásra szert tenni, minél több tapasztalatot szerezni, hogy a lehető leghatékonyabb kezelésben részesüljenek pácienseim.

TEGYÜK MEG EGYÜTT AZ ELSŐ
LÉPÉST A GYÓGYULÁSOD FELÉ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése