Like-olj minket a Facebook-on
Gyógytorna, Manuálterápia, Sportrehabilitáció
Jelentekezz be szakértőinkhez:

MozgásKlinika Terapeutái

Megismerheted a MozgásKlinika gyógytornászait- Gerincgyógyászat és sportrehabilitáció területén jártas terapeuták, professzionális kezelési tervet alkalmaznak a páciensek gyógyítása érdekében, így a legkülönbözőbb terápiákkal szüntetik meg a fájdalmat és segítik a gyógyulást! Tegyük meg együtt az első lépést a gyógyulásod felé!
Eipl Tamara

Gyógytornászként végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Főleg gerincsérves, befagyott vállas, elülső keresztszalag és Achilles-ín szakadással műtött páciensekkel, mellkas műtét utáni rehabilitációval; illetve sportolók izom-diszbalanszainak helyreállításával, sportoló tevékenységük segítésével foglalkozom. A páciensek széles problémái ellenére, úgy érzem, jól helyt tudok állni a mindennapokban, és a visszajelzések is ezt mutatják. A munka mellett levelező tagozaton a Semmelweis Egyetem Fizioterápia mesterképzésén folytatom tanulmányaimat.
Szabadidőmben hosszútáv futok, és amatőr hobbi szinten triatlonozom. Az alapképzésen szakdolgozatom, illetve tudományos munkám is erre épült; és a mesterképzés során is hosszútáv futók sportsérüléseit vizsgálom. A manuálterápiás ismereteim bővítése céljából folyamatos továbbképzéseken veszek részt.

Vajda Orsolya


Gyógytornász -személyi edzőként, az egészséges életmód és a sport híve vagyok. A sportfizioterápia, mint specializáció kezdetektől jelen van a szakmai pályafutásom során, hiszen már az egyetem mellett csoportos foglalkozásokat tartottam, mint aerobic, gerinctorna, TRX edzések és idősebb korosztály számára preventív jellegű torna.
A mozgás minden típusa felé nyitott vagyok, a magánéletben is ha tehetem az aktív pihenést választom. Gyógytornászként igyekszem a hozzám fordulók panaszait komplexen és egyénre szabottan kezelni. Gyakran alkalmazok manuális módszereket is, melyeket kiegészítek kinesio tape, flossing techikákkal. Specifikumaim közé tartozik a funkcionális tréning, fasciális technikák. Folyamatosan képzem magam, hogy a lehető leghatásosabb módszerrel segíthessek a hozzám forduló mozgásszervi és gerincpanaszokkal küzdő pácienseimen, hogy minél hamarabb zavartalanul folytathasság a mindennapjaikat vagy éppen visszatérhessenek a sportba.

Szentesi Krisztina
Okleveles fizioterapeuta vagyok. 2012-ben végeztem gyógytornász-fizioterapeutaként Budapesten a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. 2014-ben fejeztem be a Semmelweis Egyetem Fizioterápia Mesterképzését, mint okleveles fizioterapeuta. 2014 tavaszától a Gottsegen György Kardiológiai Intézetben dolgozom. Az infarktus kezelésének rehabilitációs lehetőségeiről folytattam kutatást diplomám megszerzéséhez, melyet 2012 őszén egy nagyszabású kardiológiai kongresszuson elő is adtam. Látásköröm bővítése érdekében folyamatosan képzéseken veszek részt, melynek köszönhetően megszereztem a Mulligan manuálterapeuta, valamint a McKenzie terapeuta képesítéseket. A sportrehabilitáció mindig is közel állt hozzám, így célom tovább fejleszteni szaktudásomat a témában, valamint a lehető legjobb kezelési módszerek alkalmazásával kezelni pácienseimet.

Szentiványi Rita

A gyógyítás tudománya és a mozgás szeretete motivált a pályaválasztás során. Szakmai eredményként a gyógyult pácienseket tekintem, azonban a tudományos kutatás és az oktatás is részét képezi a hivatásomnak. A preventív gyógyászat és az egészség "kezelése" lenne a célom, hogy a gyógytorna és a manuálterápia a mindennapi egészségmegőrzés része legyen. Könnyebb megelőzni, mint a kialakult kórképet gyógyítani. Szerencsésnek érzem magam, mert minden terápia kihívást jelent a számomra. "Nincs két egyforma páciens, nincs két egyforma betegség"
Magas szintű szaktudással rendelkezek a gerincgyógyászat és a sportrehabilitáció terén, amelyre alapozva kidolgoztam a MozgásPiramis kezelési koncepciót és a StrapTherapy mozgásprogramot amely a mobilitásra, nyújtásra fókuszál.


2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen gyógytornászként. Ezt követően a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyógytornásza lettem. Intézeti munkám során a szívtranszplantáltak fizioterápiáját és annak protokollját dolgoztam ki. 2010 szeptemberében a gyógytornász kongresszuson adtam elő a témában, majd később ezt cikkben publikáltam. 2008-ban a Semmelweis Egyetem által akkreditált manuálterápiás képzésen vettem részt. Gyógytornász- manuálterapeutaként dolgoztam a Dávid Gerincklinikán. 2012- ben manuálterápiás jártasságom kiegészítéseként többek között elvégeztem a Mulligan- féle manuálterápiát is. Jelenleg a MozgásKlinika vezető gyógytornásza és alapítója vagyok. StrapTherapy témában folytatott tudományos kutatásom a Pécsi Egyetemen végeztem, terveim szerint PhD. munka során  a perifériás idegmobilizálás (neurodynamika) technikáit vizsgálhatom a jövőben. Jelenleg szakmai konzultánsként veszek részt a betegellátásban.

Miklós Eszter

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem gyógytornász-fizioterapeutaként. Modern társadalmunk életmódja számos mozgásszervi probléma megjelenésének kiváltó oka. Munkám során ezekben az esetekben igyekszem szakszerű segítséget nyújtani, gyógytorna mellett manuálterápiás, illetve tape technikák alkalmazásával is, hogy pácienseimmel közösen, hatékonyan szállhassunk szembe fájdalmaikkal. A jelenlegi panaszok kezelése mellett fontosnak tartom a gyógytorna prevencióban betöltött szerepét is. A későbbiekben kialakulható fájdalmak, sérülések kockázatát érdemes időben felmérni, így azokat még megjelenésük előtt kezelhetjük. Hogy minden hozzám forduló a legjobb terápiában részesüljön, törekszem szaktudásomat folyamatosan bővíteni, naprakészen tartani. Ennek érdekében jelenleg is rendszeres manuálterápiás képzéseken veszek részt.
TEGYÜK MEG EGYÜTT AZ ELSŐ
LÉPÉST A GYÓGYULÁSOD FELÉ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése