Like-olj minket a Facebook-on
Gyógytorna, Manuálterápia, Sportrehabilitáció
Jelentekezz be szakértőinkhez:

Gerincferdülés kezelése- Schroth tornaSchroth terápia

A Schroth módszer egy 3 dimenziós konzervatív kezelési eljárás, melyet a gerinc fiziológiástól eltérő görbületeinek enyhítésére alkalmaznak. A módszert Katharina Schroth fejlesztette ki saját tapasztalatai alapján. Nagyfokú gerincferdüléssel született és zavarta, hogy fűzőben kell élnie. Alapötlete egy félig leeresztett gumilabda volt, amit ha az egyik oldalon megnyomott, a másik oldalon kidudorodott. A labda elvét kivetítette a mellkasra, és megpróbálta tudatosan irányítja a levegő áramlását. Ezt összeegyeztette a korrigált testhelyzetekkel és a megfelelő izmok kontrakciójával, aminek a következménye a gerinc korrekciója. A mellkas megváltozott helyzete miatt a légzésterápia fontos szerepet kap a kezelésben. A gyakorlatok tetszőlegesen adaptálhatók az egyes görbületi típusokhoz és sokféle testhelyzetben kivitelezhetők. Az izmok teljesítményének fokozásán keresztül a tartás korrigálását érjük el mind a torna kivitelezése alatt és a hétköznapokban is. 


Ezt a speciális tornát kortól függetlenül bárki végezheti egy terapeuta ellenőrzése, koordinálása mellett. Csökken a gerincferdülés következtében kialakult csontok, szalagok, izületek, izmok deformitása. A terápia egyaránt alkalmazható műtét előtt és után is. Komplex kezelés, hiszen a gyógytornász életviteli tanácsokkal is ellátja a pacienst. 

Schroth terápia eredménye

A terápia ajánlott scoliosis, Scheuermann, tartási rendellenességek, minden gerincet érintő ismeretlen etiológiájú fájdalom illetve degeneratív elváltozások esetén. 
A hétköznapi tartáskorrekciókra odafigyelve, a napi egy órás intenzív tornán kívül, egy 24 órás terápiás programot alakíthatunk ki magunknak, illetve gyermekeinknek. TEGYÜK MEG EGYÜTT AZ ELSŐ
LÉPÉST A GYÓGYULÁSOD FELÉ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése