Like-olj minket a Facebook-on
Gyógytorna, Manuálterápia, Sportrehabilitáció
Jelentekezz be szakértőinkhez:

MozgásKlinika terapeutái

Megismerheted a MozgásKlinika gyógytornászait- Gerincgyógyászat és sportrehabilitáció, Medical Fitnesz területén jártas terapeuták, professzionális kezelési tervet alkalmaznak a páciensek gyógyítása érdekében, így a legkülönbözőbb terápiákkal szüntetik meg a fájdalmat és adják vissza a mozgás örömét!

Szentiványi Rita
A gyógyítás tudománya és a mozgás szeretete motivált a pályaválasztás során. Szakmai eredményként a gyógyult pácienseket tekintem, azonban a tudományos kutatás és az oktatás is részét képezi a hivatásomnak. A preventív gyógyászat és az egészség "kezelése" lenne a célom, hogy a gyógytorna és a manuálterápia a mindennapi egészségmegőrzés része legyen. Könnyebb megelőzni, mint a kialakult kórképet gyógyítani. Szerencsésnek érzem magam, mert minden terápia kihívást jelent a számomra. "Nincs két egyforma páciens, nincs két egyforma betegség"

Magas szintű szaktudással rendelkezek a gerincgyógyászat és a sportrehabilitáció terén, amelyre alapozva kidolgoztam a MozgásPiramis kezelési koncepciót és a StrapTherapy mozgásprogramot amely a mobilitásra, nyújtásra fókuszál. Jelenleg (közösen az édesapámmal) egy korszerű gerincterápiás eszköz - PhysioBarrel- fejlesztésén dolgozunk.

2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen gyógytornászként. Ezt követően a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyógytornásza lettem. Intézeti munkám során a szívtranszplantáltak fizioterápiáját és annak protokollját dolgoztam ki. 2010 szeptemberében a gyógytornász kongresszuson adtam elő a témában, majd később ezt cikkben publikáltam.

2008-ban a Semmelweis Egyetem által akkreditált manuálterápiás képzésen vettem részt és sikeresen vizsgáztam manuálterapeutaként.

Gyógytornász- manuálterapeutaként dolgoztam a Dávid Gerincklinikán.

2012- ben manuálterápiás jártasságom kiegészítéseként többek között elvégeztem a Mulligan- féle manuálterápiát is. Megismerkedtem többféle fascia technikával (Anatomy Trains) és lágyrész manuálterápiás módszerrel. Jelenleg már a Maitland manuálterápiás koncepció is az alkalmazott módszereim között szerepel.

Széles spektrumú manuálterápiás tapasztalatom hatékonyan kombinálom a mozgásszervi betegségek gyógyítása során. Az állkapocsízületi (TMJ) manuálterápia is a profiljaim közé tartozik.

2017-ben fizioterápiás mesterdiplomát szereztem a Pécsi Tudományegyetemen. StrapTherapy témában folytatott tudományos kutatásom is a Pécsi Egyetemen végeztem. Jelenleg a MozgásKlinika tulajdonosa és szakmai vezetője vagyok.

Sali Dominika

Gerincgyógyászat és sportrehabilitáció tartozik a profiljaim közé. Gyermekkorom óta a mindennapi életem része volt a mozgás. Így középiskolai tanulmányait követően, személyi edzőként folytattam tanulmányaimat. Ez idő  alatt döbbentem rá, hogy sokkal komplexebben szeretném ismerni az emberi mozgás szervrendszerét és annak különböző patológiáit. 2012-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Gyógytornász szakán. 
A főiskola elvégzése után, 2017-ben jelentkeztem a Holisztikus Medicina által hirdetett 2 éves Manuálterapeuta képzésre. Mivel mindig is érdekeltek a manuális irányzatok, ezt egy nagyon jó alapnak érzem. A jövőben is folytatom tudásom bővítését, különböző manuálterápiás irányzatokkal, hogy a minél komplexebben tudjam gyógyítani a hozzánk érkezőket.

Kotsis Diána

A pályaválasztás során nagyon imponált a gyógytornász szakmában az önállóság és a team munkában való tevékenykedés. Olyan helyen szerettem volna dolgozni, ahol ezt napi szinten tapasztalhatom. Egy magánrendelőben a mozgásszervi diagnosztika és a fizioterápia  a páciens jelenlétével, vele való bizalmi kapcsolat kialakításával indul. Az állapotfelmérések során a pácienssel közösen állítunk fel terápiás tervet az aktuális mozgásszervi állapot függvényében, hiszen ő is a team tagja. A MozgásKlinika egységes koncepciója alapján, speciális terápiákat alkalmazok pácienseimnél a mozgásszervi problémák kezelésére. A manuálterápiával kombinált gyógytorna gyakorlatok hatására a gyógyulás intenzívebb és egyénre szabott. Lágyrész- manuálterápiás kezelések, köpölyterápia és masszázsfogások segítenek a fájdalom csökkentésében, hogy mielőbb továbbléphessünk a stabilizációra. A gerincgyógyászatban a csigolya mellett futó izmok megerősítése elengedhetetlen. Precíz és változatos gyógytorna-gyakorlatokkal segítem, hogy a pácienseim számára ne legyen unalmas a gerinctorna.
A gyógytornász hivatásom folyamatos továbbtanulást igényel, hogy mindig naprakész maradjak, így tudásom bővítésen dolgozom, hogy hatékony tudjak lenni a betegellátásban.

Polyák Judit

Az elmúlt évek során egyre inkább azt tapasztalom és érzem, mind saját magamon, mind a közvetlen környezetemben, hogy a stresszes életmód, a felborult testi-lelki egyensúly, a mozgás hiánya vagy annak helytelen végzése hatással van az egészségünkre és számos probléma forrása lehet. Mindig is érdekeltek a miértek, és fő célommá vált, hogy az általam megszerzett tudással, amit igyekszem folyamatosan bővíteni, segíthessek az embereknek és javíthassak az életminőségükön. Úgy gondolom, a legfontosabb a prevenció, a betegségek megelőzése, aminek egyik fontos eleme a testtudat kialakítása, az egyensúly megtalálása és fenntartása. Munkám során is erre hívom fel a figyelmet, és ha már kialakult a betegség, igyekszem megtalálni a probléma forrását, és a holisztikus szemléletet követve felállítani a kezelési tervet. Várom szeretettel azokat, akik változtatni szeretnének az életmódjukon, és akik Nálam szeretnének gyógyulni! 

A Szegedi Tudományegyetemen szereztem meg a gyógytornász diplomámat. Folyamatos továbbképzéseken veszek részt, mint Kinezio-tape kurzus, köpölyterápia vagy myofasciális (FDM) képzés és gyakorlattal alkalmazom a tanult technikákat. Pácienseim magas szintű ellátása érdekében jelenleg is manuálterápiás képzésen (Holisztikus Medicina Alapítvány 2 éves kurzusai) veszek részt. A Barvincsenko manuálterápia segítségével gerinc és ízületi problémák esetén nyújtok segítséget a pácienseim számára.


Palya Bálint

Világéletemben lenyűgözött az élőlények – így az emberi test – komplexitása. Rengeteg természettudománnyal kapcsolatos könyvet olvastam már kiskoromtól kezdve (akkoriban főleg az állatok paraméterei), illetve óvodás koromtól kezdve sportolok (úszás, tánc, de legfőképp küzdősportok). Mikor elkezdtem az egyetemet nem is gondoltam, hogy a gyógytornában milyen jól ötvöződik ez a két érdeklődési köröm. Ezenfelül, mivel alapvetően tapasztalati úton tanulok és szeretek rendszerekben gondolkozni, úgy érzem sikerült egy olyan hivatást választanom, ami nem csak érdekel, de az adottságaimmal is összhangban van. A rendszerek megértésében nagyon sokat segített a manuálterápiás gondolkodásmód megismerése, elsajátítása és alkalmazása. Hiszek benne, hogy a pontos diagnózis és a célzott terápia a siker kulcsa és kihívásként kezelem, hogy megtaláljam a megfelelő kezelési módot, melyet minden páciens egyéni kondíciói határoznak meg. Hiszek abban is, hogy az élet egy hosszú tanulási folyamat, ezért én is igyekszem folyamatosan képezni magam (szakirodalommal és tanfolyamokkal), hogy minél  hatékonyabban tudjam kezelni a hozzám fordulókat.
 
Kresz Ábris


Már egész fiatal koromban megfogalmazódott bennem, hogy az emberi test mozgásának tanulmányozásával és fejlesztésével szeretnék foglalkozni. Ez a kíváncsiság adott motivációt, hogy elvégezzem a Pécsi Tudományegyetem gyógytornász-fizioterapeuta alapképzését. Azóta kineziotape tanfolyammal, McKenzie kurzusokkal és az ágyéki gerincszakasz stabilitásával foglalkozó továbbképzésekkel bővítettem szakmai tudásom. Továbbra is fejlesztem magam manuálterápia és sportrehabilitáció területén.
Véleményem szerint a hatékony rehabilitáció és teljes gyógyulás érdekében a páciensnek és terapeutának egy csapatot alkotva, közösen kell megoldani a felmerülő problémákat. A terápiák során komplex vizsgálati módszerek alapján felállított egyénre szabott kezelési tervvel segítem a hozzám fordulókat.

Bejelentkezés MozgásKlinika terapeutáihoz:
www.mozgasklinika.hu , +3630 403 1857

TEGYÜK MEG EGYÜTT AZ ELSŐ
LÉPÉST A GYÓGYULÁSOD FELÉ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése