Like-olj minket a Facebook-on
Gyógytorna, Manuálterápia, Sportrehabilitáció
Jelentekezz be szakértőinkhez:

Bemutatkozik a MozgásKlinika


"A gyógyítás tudománya és a mozgás szeretete motivált a pályaválasztás során. "

Szakmai eredményként a gyógyult pácienseket tekintem, azonban a tudományos kutatás és az oktatás is részét képezi a hivatásomnak. A preventív gyógyászat és az egészség "kezelése" lenne a célom, hogy a gyógytorna és a manuálterápia a mindennapi egészségmegőrzés része legyen. Könnyebb megelőzni, mint a kialakult kórképet gyógyítani. Szerencsésnek érzem magam, mert minden terápia kihívást jelent a számomra. "Nincs két egyforma páciens, nincs két egyforma betegség"
Szentiványi Rita a MozgásKlinika - Gyógytorna és manuálterápiás rendelőjének tulajdonosa és szakmai vezetője
Magas szintű szaktudással rendelkezek a gerincgyógyászat és a sportrehabilitáció terén, amelyre alapozva kidolgoztam a MozgásPiramis kezelési koncepciót és a StrapTherapy mozgásprogramot amely a mobilitásra, nyújtásra fókuszál. Jelenleg (közösen az édesapámmal) egy korszerű gerincterápiás eszköz - PhysioBarrel- fejlesztésén dolgozunk.
PhysioBarrel
2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen gyógytornászként. Ezt követően a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyógytornásza lettem. Intézeti munkám során a szívtranszplantáltak fizioterápiáját és annak protokollját dolgoztam ki. 2010 szeptemberében a gyógytornász kongresszuson adtam elő a témában, majd később ezt cikkben publikáltam. 

2008-ban a Semmelweis Egyetem által akkreditált manuálterápiás képzésen (Lewit-féle manuálterápia) vettem részt és sikeresen vizsgáztam manuálterapeutaként.
Gyógytornász- manuálterapeutaként dolgoztam a Dávid Gerincklinikán.

2012- ben manuálterápiás jártasságom kiegészítéseként többek között elvégeztem a Mulligan- féle manuálterápiát is. Megismerkedtem többféle fascia technikával (Anatomy Trains) és lágyrész manuálterápiás módszerrel. Jelenleg már a Maitland manuálterápiás koncepció is az alkalmazott módszereim között szerepel.
Néhány éve foglalkozom állkapocsízületi manuálterápiával is, Rocabado-féle fizioterápiás koncepció alapján dolgozom együtt szájsebészekkel.

2017-ben fizioterápiás mesterdiplomát szereztem a Pécsi Tudományegyetemen.
Jelenleg a MozgásKlinika szakmai vezető gyógytornásza és alapítója vagyok. StrapTherapy témában folytatott tudományos kutatásom a Pécsi Egyetemen végeztem, terveim szerint PhD. munka során  a perifériás idegmobilizálás (neurodynamika) technikáit vizsgálhatom a jövőben. Jelenleg szakmai konzultánsként veszek részt a betegellátásban.
Szentiványi Rita manuálterapeuta- gyógytornász

MozgásKlinika egy olyan fizioterápiás rendelő, ahol elsőként alkalmaztuk egy koncepcióban a gyógytornát és a manuálterápiát.
A manuálterápiás kezelések sok esetben azonnali stabilizációt igényelnek az izomzat részéről, hogy a biomechanikai egyensúly létrejöjjön, a gyógyulás megkezdődjön, így a kezelést követően speciális tornagyakorlatot végeztetünk a pácienssel. Ez felgyorsítja a gyógyulást, regenerációt!

A MozgásKlinika speciálisan felszerelt gyógytorna rendelő. Korszerű mozgásterápiás és sporteszközök segítik a terapeutáink munkáját, ezzel színesítve és bővítve a páciens gyakorlatanyagát. Lehetőségünk nyílik egyéni terápiákon belül gerinctornára és sportágspecifikus gyakorlatok végeztetésére is. Naponta használjuk a proprioceptív tréning eszközeit, plyoboxot, futópadot, TRX-et vagy agility eszközöket. 

Gerincterápia során többféle manuálterápiás módszert kombinálunk a fájdalom csökkentésére, McKenzie tornát alkalmazunk a porckorong kitüremkedésére, idegmobilizálással oldjuk a feszes idegképleteket, zsibbadás vagy kisugárzó fájdalom esetén és stabilizáló gyakorlatokkal erősítjük a mély hátizmokat. 

Fájdalmas ízületi mozgások, izomfeszülések kezelésére széles spektrumú manuálterápiás kezeléseket alkalmazunk, majd izomegyensúlyt, biomechanikát javító gyakolatanyagot mutatunk a pácienseknek!

Sportrehabilitáció alkalmával különféle funkcionális eszközökkel javítjuk a sportolók teljesítményét, segítjük a sportba való visszatérésüket sportágspecifikus gyakorlatok végeztetésével. Fájdalom vagy visszaesés esetén manuálterápiával javítjuk az ízületi mozgásokat, lazítjuk a spasztikus, feszes lágyszöveteket, fasciát vagy az izomzatot. Az izomerő fejlesztésén túl az állóképességre is fektetjük a hangsúlyt a terápia során. 

A prevenció szekunder formában is megjelenik a terápiás programjainkban. Segítjük a páciensek aktív, mozgással töltött életvitelét, ergonomiai tanáccsal látjuk el őket, megismertetjük velük a gerinckímélő mozgásokat. 

A nálunk gyógyult pácienseknek lehetőségük nyílik egy preventív szemléletű Medical Fitness programban részt venniük. Ebben a programban nem csupán a törzsizom erősíthető vagy őrízhető meg a mély hátizom aktivitása, hanem vérnyomás és pulzuskontroll mellett az állóképesség is fejleszthető, a kondíció javítható.

A rendelőben dolgozó gyógytornászok ebben a koncepcióban alkalmazzák a meglévő ismereteiket és bővítik szaktudásukat. Folyamatos továbbképzéseken vesznek részt, és meetingek, személyes  szakmai konzultációk segítik a munkájukat, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon gyógyítsanak.
TEGYÜK MEG EGYÜTT AZ ELSŐ
LÉPÉST A GYÓGYULÁSOD FELÉ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése