Like-olj minket a Facebook-on
Gyógytorna, Manuálterápia, Sportrehabilitáció
Jelentekezz be szakértőinkhez:

A falmászás kitünő sport a mély hátizmok erősítésére

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a falmászás, ami egy nagyon összetett sport, egyaránt igényli a felső végtagok, alsó végtagok és a törzsizomzat erejét illetve mobilitását.

Gyakran ismétlődő mozdulat a falmászás során a kar hajlításával végzett húzó mozdulat, amihez erős felkarizomzatra is szüksége van a sportolónak. Az ismétlődő húzó mozdulatok, és hajlított karral végzett függeszkedések, fogásokon történő kapaszkodások következtében előfordulhat azonban az izmok túlhasználatából eredő íngyulladás, ami gyakran érinti a legfőbb könyökhajlításért felelős izmot, a bicepset.

Ez leggyakrabban az aktív könyökhajlítás vagy a kar passzív nyújtása során jelentkező diszkomfort érzetben nyilvánul meg a könyökhajlatban, olykor az izom inas tapadásánál végzett enyhe nyomás is már fájdalmat generál. 

Ennek megelőzésére illetve a kialakult probléma rehabilitaciójára egyaránt szükséges rendszeresen mobilizáló és erősítő gyakorlatok végzése, például a könyökhajlító izmok rendszeres nyújtása és az ellentétes működésért felelős izom, a triceps erősítése. Hatékony lehet már kialakult probléma kezelésekor kiegészítéseként a kinesio tape felhelyezése, a flossing terápia  alkalmazása is és nem utolsó sorban nagyon fontos a mozgásminta javítása, hogy csökkentsük az izom terhelését ezzel megelőzve az esetleges újjabb sérülés előfordulását.
TEGYÜK MEG EGYÜTT AZ ELSŐ
LÉPÉST A GYÓGYULÁSOD FELÉ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése