Like-olj minket a Facebook-on
Gyógytorna, Manuálterápia, Sportrehabilitáció
Jelentekezz be szakértőinkhez:

Medical Fitness a gerincgyógyászatban

A MozgásKlinika kezelési koncepciójában a fájdalmas, korlátozott mozgástól célunk eljutni a rendszeresen végzett, egészségmegőrző testmozgásig. 
Sportolók esetén a képlet egyszerű, hiszen a fájdalom, dysfunkció korlátozza a speciális sportaktivitást, így igyekszünk minél előbb megszüntetni azt, hogy újra pályára léphessen a sportoló.

Sokkal komplexebb a terápiás cél abban az esetben, ha gyógyulást követően preventív formában mozognánk helyesen, rendszeresen. A Medical Fitness integrációja elengedhetetlen a tartós és sikeres gyógyításhoz, hiszen az egészségmegőrző rendszeres testmozgás nem csupán a kardiovaszkuláris betegségek megelőzése szempontjából fontos, hanem az ortopédiai betegségek gyógyításában is egy szekunder prevenciós cél!

A mozgásszervi fájdalmak jellegzetessége, hogy gyakran pont az az izom működés válik blokkolttá, amely megakadályozná a betegség progresszióját: a mély hátizom éppen ilyen gátlás alá esik derékfájdalom esetén. Több kutatás igazolja a derékfájdalom-izomgyengeség közötti kapcsolatot. A fájdalom megszűnése nem egyenesen arányos az izomzat “visszaépítésével” így eredménytelen a csupán tüneti terápia alkalmazása. 

A speciális manuálterápiás kezelések és gyógytorna gyakorlatok eredményeképp a fájdalom megszűnik és az izom aktivitása javul. 

A nemzetközi tanulmányok is rávilágítottak arra, hogy a terápiáról való lemorzsolódás és a páciensek edukációjának hiánya az egyik oka a betegség kiújulásának. Így sosem szabadulhatunk a lumbágótól... A MozgásPiramis kezelési koncepció éppen ezért épül a nemzetközi protokollokra, hogy a hozzánk kerülő páciensek terápiás kezelései célzott, fokozatos egymásra épülő szintekből álljanak.

Funkcionális edzés eszközei a MozgásKlinikán
A Medical Fitness egy olyan szint ebben a terápiás koncepcióban, amely során vérnyomás és pulzuskontroll mellett intervallum illetve power cardio edzésekkel egészítjük ki a funkcionális gyógytorna gyakorlatokat. 60 perces medical fitness edzés hatására nem csupán a törzsizom ereje tartható fent, illetve optimális kondíció érhető el, hanem az állóképesség javítása mellett a testsúlycsökkentésre is tudjuk a hangsúlyt fektetni.

A program előnye:
  • speciálisan adaptált, egyéni terápia
  • gyógytornász, személyi edző vezetésével
  • mozgásszervi betegségek, ízületi-, izomfájdalmak terápiájában egy átmeneti program a gyógytorna és a sporttevékenység között 
  • bármelyik korosztály számára ideális testmozgás 

Douglas Ribley, aki létrehozta a Medical Fitness fogalmat, amely szakmailag felügyelt testmozgás bizonyítékokon alapuló integrációját jelenti az elsődleges és másodlagos prevencióban, valamint a betegségek kiegészítő kezelésében. Így az ortopédiában vagy gerincgyógyászatban betöltött szerepe mellett, olyan népbetegségek kezelésében alkalmazzák, mint:

  • magas vérnyomás
  • cukorbetegség 
  • csontritkulás 
  • mozgásszervi betegségek
  • anyagcserebetegség
  • elhízás stb. 

A MozgásKlinikán alkalmazott Medical Fitness program ajánlott azoknak a pácienseknek, akik mozgásszervi betegségek miatt még nem mernek visszatérni az önálló sporttevékenységhez. 
A nálunk gyógyult páciensek gyógytornász felügyelete alatt edzhetnek és érhetnek el egy magasabb terápiás szintet!

„Legyen a gyógytorna a te sportod!”

Néhány kattintással bejelentkezhetsz hozzánk, mi visszahívunk, időpontot egyeztetünk és várakozás nélkül fogadunk rendelőnkben állapotfelmérés után személyre szabott terápiás programmal.

TEGYÜK MEG EGYÜTT AZ ELSŐ
LÉPÉST A GYÓGYULÁSOD FELÉ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése